Най-новият продукт на Nordics – детска паста за зъби с пробиотик Nordics Strawberry Splash беше отличен с номинация в наградите на Progressive Magazine – Progressive Awards 2022.

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година и екипът на Nordics е горд да получи тази номинация в толкова конкурентна среда.

Церемонията по награждаване се проведе на 29.09.2022 в Интер Експо Център в София. Останалите номинирани продукти в категория „Нехрани“ бяха Bref Brilliant Gel на Henkel, паста за зъби Parodont Active Prebiotic на Арома Козметикс, натурални слънцезащитни лосиони Wooden Spoon и Grey Free Hair Wooden Spoon на Орденда Груп и тоалетна хартия Zebra 4 пласта на Тимбарк България, който продукт спечели наградата.

Победителите в Progressive Awards 2022 се определиха чрез анонимно гласуване на 12 500 мениджъра и специалисти от бързооборотния сектор, като гласуването се организира от независима агенция в съответствие с всички правила за осигуряване на обективни резултати. Представителите на компаниите или марките, попаднали на финала, нямаха право да дадат гласа си в съответната категория.

Натуралната паста за зъби Nordics Strawberry Splash е първата детска паста в България с действащ пробиотик, което е революционно за тази категория продукти, тък като е изключително трудно да се вложи активен пробиотик в такъв тип продукт. Пастата е без флуорид, съдържа ксилитол като анти-кариесна защита и е подходяща за ежедневна употреба от всички възрасти деца.