Знаете ли, че вашата усмивка може да разкрие възрастта ви? Покажете ни усмивката си и ние ще ви кажем на колко години сте! Зъбите на по-млад човек имат по-чист, по-бял цвят на емайла, естествен блясък, а венците им са здрави. Когато хората остареят, зъбите се оцветяват от напитки като кафе и червено вино и тъканите на венците се отдръпват, разкривайки основата или корена на зъбите. Тъй като стареенето е неизбежно, от нас зависи да дадем приоритет на денталното си здраве от ранна възраст и да поддържаме здрава и ярка усмивка.
В днешно време има много и най-различни продукти за грижа за зъбите. Освен типичните и доминиращи ментови аромати, сегментът на билковите дентални продукти показва голямо бъдеще, спечелвайки повече потребители, които желаят да използват повече естествени продукти в своето ежедневие. Докато повечето марки за грижа за устната кухина все още не са разширили продуктовата си линия с устойчиви практики, Nordics предлага първокласни продукти с биосертифицирани натурални масла, екстракти и активни съставки. Комбинирайки научния опит с най-добрите природни съставки, Nordics предлагат алтернатива, която си заслужава.

Надникнете в чудотворните естествени съставки, които включихме в нашата уникална гама от стоматологични продукти.

1. Салвия (или градински чай).
Тази билка принадлежи към семейството на ментата, има мощен аромат и земен вкус и е пълна с хранителни вещества и активни съставки, идеални за цялостно добро здраве. Проучванията показват, че етеричното масло от градински чай е много ефективно за предотвратяване на зъбната плака, тъй като унищожава бактериите, причиняващи кариес, благодарение на антимикробните си свойства.

2. Коприва.
Друг основен продукт в билколечението, копривата е била използвана от древни времена от египтяни и римляни. Съдържа много хранителни вещества като витамини, полифеноли, минерали, аминокиселини, предпазващи устната кухина от заболявания на венците като гингивит.

Нашата био сертифицирана паста за зъби Nordics за чувствителни венци съдържа тези две билки за осигуряване на структурна цялост, подпомагане симптомите на чувствителността и заздравяване тъканите на венците.

3. Активен въглен.
Древните цивилизации са използвали тази естествена съставка за почистване на зъбите си преди хиляди години. В момента това е една от най-големите тенденции в продуктите за грижа за зъбите и се популяризира заради избелващите зъбите свойства . Активният въглен също абсорбира петна от повърхността на зъбите, неутрализира токсините и предотвратява лош дъх или халитоза.

4. Матча.
Японците се кълнат в голямото разнообразие от невероятни ползи, които чай мача предлага за оптимално здраве. Проучванията показват, че антиоксидантите, присъстващи в матчата, могат да помогнат за предотвратяване на до 10 различни бактериални щама, които причиняват кариес. Освен това е ефективен при лечение на гингивит, борба с лошия дъх и дори намаляване на риска от рак на устната кухина.

Тези две съставки присъстват в нашата Nordics био сертифицрана паста за зъби Ultra White и е излишно да казваме, че това е нашият най-продаван продукт! Силният ментов аромат оставя устата свежа, а зъбите – по-ярки.

5. Мента.
Това е доминиращата естествена съставка в повечето продукти за грижа за зъбите. Въпреки че ментата е била широко използвана като освежител за въздух от древните гърци и римляни, египтяните са първите, които я използват в пастата си за зъби. Освен свежия дъх и усещането за охлаждане, ментата е богата на витамини и минерали, които подобряват емайла, премахват токсините и бактериите, предотвратяват проблеми със здравето на устната кухина и като цяло осигуряват здрави венци и зъби. Освен това активните съставки в листата от мента стимулират производството на слюнка, което е от съществено значение за поддържане на повърхността на зъбите чиста.

6. Кокос.
Хората по целия свят използват кокосовото масло заради многобройните му свойства за укрепване на здравето. Това е ключова съставка в алтернативната и холистична медицина и най-богатият растителен източник на наситени мазнини. Лауриновата киселина, основният вид мазнина в кокоса, премахва вредните бактерии, предотвратявайки заболявания на устната кухина. Също така е много ефективен за защита от бактериите, за които е известно, че причиняват лоша миризма. Кокосовото масло е перфектно за премахване на остатъците от храна от зъбите, езика и вътрешните бузи.

Нашата чисто нова паста за зъби Nordics Natural Morning Fresh предлага всички гореспоменати предимства и е идеална за вашата сутрешна рутина. Освен това добавеният екстракт от алое осигурява здрави и силни венци.

В Заключение:
Стремим се да влагаме повече естествени съставки, в продуктите на Nordics, поради големите им, доказани ползи за оралното здраве. Натуралните зъболекарски продукти са в челните редици на глобалните потребителски предпочитания, защото са безопасни за употреба за хората и околната среда. Изграждайки марка около устойчивост и професионална стоматологична грижа, Nordics е един от пионерите в органичните продукти за хигиена на зъбите. Позволяването на естествените съставки да бъдат главният герой в чистия етикет е това, което ни кара да вдъхновяваме промяна в индустрията. Nordics е алтернативата, която си заслужава.

Източници:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4676988/
https://www.healthline.com/nutrition/stinging-nettle
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22226360/
https://www.healthline.com/nutrition/coconut-oil-and-teeth#TOC_TITLE_HDR_6